Δημόσιες Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης (Ε.Σ.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Η λειτουργία των Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης (ΕΣΚ) επιπέδου 3 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, που προβλέπονται στο Νόμο 4763/2020, Περάματος,  Σύρου  και Μετσόβου εχουν ξεκινησει. Η φοίτηση στις ΕΣΚ είναι διετής με παρακολούθηση θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων, καθώς και αμειβόμενη πρακτική άσκηση/μαθητεία που πραγματοποιείται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητα. Στις εν λόγω Σχολές οι ενδιαφερόμενοι εγγράφονται  δωρεάν και χωρίς άλλους περιορισμούς  (εξετάσεις, όρια ηλικίας), με μόνη προϋπόθεση να είναι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου ή άλλου ισότιμου τίτλου.  Οι ΕΣΚ παρέχουν  σύγχρονη αρχική επαγγελματική κατάρτιση καθώς και αναβάθμιση των βασικών δεξιοτήτων σε περιζήτητες ειδικότητες , με σκοπό την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής, τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών σε ανώτερο επίπεδο και κυρίως την εξασφάλιση της ένταξης στην αγορά εργασίας και την επαγγελματική ζωή, με ιδιαίτερη μέριμνα στις ευπαθείς και ευάλωτες κοι

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΔΔΕ ΧΑΝΙΩΝ «ΡΩΤΩ, ΜΑΘΑΙΝΩ, ΕΠΙΛΕΓΩ» 10-11-12 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

«ΡΩΤΩ, ΜΑΘΑΙΝΩ, ΕΠΙΛΕΓΩ»

10, 11, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

      Δείτε εδώ το επικαιροποιημένο Γενικό Πρόγραμμα του  1ου Φεστιβάλ Σ.Ε.Π. που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων από την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 09:00-21:30, Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 09:00-21:00 &  Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 10:00-14:00. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για  όλους/ες.

     Το 1ο Φεστιβάλ Σ.Ε.Π., που διοργανώνει η Δ.Δ.Ε. Χανίων διά της Υπευθύνου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Γραφείο Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης και τη Σχολική Επιτροπή Δ/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Χανίων, περιλαμβάνει εισηγήσεις, βιωματικά εργαστήρια, θεματικές συνεδρίες και περίπτερα ενημέρωσης από διάφορους φορείς με  στόχο την ενημέρωση και την υποστήριξη των μαθητών/τριών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού & λήψης αποφάσεων, εκπαιδευτικών & επαγγελματικών διαδρομών, πανελλαδικών εξετάσεων, διαχείριση άγχους των εξετάσεων, επαγγελματικών προοπτικών & επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Τα βιωματικά εργαστήρια που πραγματοποιούνται την Παρασκευή 10/03/2023 είναι μόνο για σχολικές μονάδες  με συνοδεία υπεύθυνου εκπαιδευτικού.

      Για τα βιωματικά εργαστήρια του Σαββάτου 11/03/2023, που απευθύνονται σε όλους τους ενδιαφερόμενους μαθητές/τριες, γονείς/κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς & φορείς, θα μπορεί να γίνει στο προεγγραφή στο ενημερωτικό περίπτερο του Γραφείου Σ.Ε.Π., που θα βρίσκεται στο χώρο της εισόδου, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, την Παρασκευή 10/3/2023 ώρες  10:30-13:00 &  18.30-20.30.

      Παρακαλούνται οι Δ/νσεις των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τους μαθητές/τριες Γ΄ Γυμνασίου, Α΄, Β, Γ΄ Λυκείου & τους Σύλλογος Γονέων/Κηδεμόνων, να αναρτήσουν το Πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της σχολικής μονάδας, καθώς και να διευκολύνουν τους/τις εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα βιωματικά εργαστήρια.