9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ 23/9-3/10/2021

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΝΝΕΑ ΠΟΛΕΩΝ

Με το παρόν σας προσκαλούμε να συνδράμετε ενεργά στις φετινές δράσεις του 9ου Πανελλήνιου φεστιβάλ ενταξιακής κουλτούρας ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ καταθέτοντας απόψεις, ιδέες, παράπονα και προτάσεις για την επαγγελματική αποκατάσταση ΑμΕΑ σε σχετική συνάθροιση νέων που οργανώνουμε τον Σεπτέμβριο σε εννέα πλέον πόλεις της Ελλάδος:


ΧΑΝΙΑ 23.09.2021

ΧΙΟΣ 25-26.09.2021

ΜΑΡΩΝΕΙΑ 27.09.2021

ΘΑΣΟΣ 28.09.2021

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 01.10.2021

ΟΛΥΜΠΟΣ 30.09.2021

ΠΡΕΒΕΖΑ 01.10.2021

ΝΑΥΠΛΙΟ 02.10.2021

ΑΘΗΝΑ 03.10.2021

Δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ 23/9-3/10/2021 ΕΔΩ

Φέτος, λοιπόν, οργανώνουμε σχετική συνάθροιση εκπροσώπων φορέων και άτυπων συμβουλίων ΝΕΟΛΑΙΑΣ με κύριο θέμα τη δημοκρατία και την ελευθερία με εφαλτήριο τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση καθώς και την ισότητα και κοινωνική αλληλεγγύη με στόχο τη διαμεσολάβηση σε διαλόγους νέων ΑμΕΑ, κοινωνικά ευπαθών και ευάλωτων και τυπικών.


Ομάδες ΝΕΟΛΑΙΑΣ προσκαλούνται σε κάθε πόλη να εξερευνήσουν σημεία αναφοράς της πόλης τους σχετικά με την Ελευθερία: ειδικά χαρτογραφημένος χάρτης που δημιουργείται από τη σύμπραξη τοπικών φορέων θα παρουσιασθεί και θα γίνουν σχετικοί σχολιασμοί. Παράλληλα θα τεθούν θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης και αποκατάστασης των νέων:


ΤΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΘΕΜΑΤΑ;

(1) Ίσες ευκαιρίες στην Εκπαίδευση. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;
(2) ΓΝΩΣΕΙΣ, ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ για τον επιτυχή προσανατολισμό. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ "ΚΛΕΙΔΙ" κατά την άποψη των νέων μας;
(3) Προσβασιμότητα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Άτομα με Λιγότερες Ευκαιρίες . ΥΠΑΡΧΕΙ;
(4) Η επόμενη μέρα μετά τη λήψη του πτυχίου - ΟΑΕΔ, Γραφεία Διασύνδεσης και Ευκαιρίες Πρακτικής Άσκησης. ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

...και άλλα θέματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τα αιτηματα και τις προτάσεις των νέων εκ μέρους των φορέων που εκπροσωπούν.


Φετινές καινοτομίες είναι η πανευρωπαϊκή πιστοποίηση όλων των συμπράττοντων φορέων ενταγμένοι στο cities of learning project και εφαρμόζοντας σχετικό σύστημα badges για επιβράβευση των συμμετεχόντων καθώς και η σταθερή πλέον υποστήριξη του φεστιβάλ και από εθελοντές του εξωτερικού. Τέλος, μόλις πρόσφατα συμπεριλήφθηκε η δράση μεταξύ άλλων, ως ιδιαίτερα σημαντική για την κοινωνική της αξία από Ευρωπαϊκό φορέα πιστοποίησης δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης στον χώρο του αθλητισμού.


Για να συμμετέχετε ως εκπρόσωπος ενός φορέα της πόλης σας, εφόσον εδρεύετε σε μία από τις παρακάτω πόλεις:

ΧΑΝΙΑ ΑΘΗΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑ ΟΛΥΜΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑΣΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑ ΧΙΟΣ

συμπληρώστε τη σχετική φόρμα εγγραφής στο νεανικό φόρουμ της πόλης σας

https://forms.gle/e7awUnPCy3cuSAGU6