Πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Στα πλαίσια της προβολής του Πανεπιστημίου Κρήτης δημιουργήθηκε μία  ειδική ιστοσελίδα  μέσω της οποίας  οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν ψηφιακά για τις δυνατότητες και προοπτικές σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης www.visit.uoc.gr.  Επίσης  σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία η διαδικασία της πιστοποίησης των παρεχόμενων προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών αποτελεί διαβατήριο για τη συνέχιση των σπουδών και την παρακολούθηση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.  

Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης λειτουργούν 54 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) που συμβάλλουν στην προώθηση και εξειδίκευση της γνώσης και έρευνας στα αντικείμενα που θεραπεύουν τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Τα περισσότερα ΠΜΣ προσφέρονται δωρεάν. Πολλά είναι διατμηματικά ή και δι-ιδρυματικά και ενθαρρύνουν τη διεπιστημονική προσέγγιση της γνώσης και της έρευνας, επιδιώκουν την εξωστρέφεια και αξιοποιούν τις συνεργασίες του ακαδημαϊκού οικοσυστήματος στην Κρήτη αλλά και τις ερευνητικές συνεργασίες των μελών του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας με άλλα Πανεπιστήμια και Ερευνητικούς φορείς της Ελλάδας.  Δύο από τα ΠΜΣ είναι διεθνή και υλοποιούνται σε συνεργασία με Πανεπιστήμια του εξωτερικού.