ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ 2023: Προσοχή στις Ημερομηνίες

Ενημέρωση για τους μαθητές /μαθήτριες με αθλητικές διακρίσεις στα σχολικά πρωταθλήματα 2022-23:

Στάδια :

1ο .Αίτηση για την  «Υποβολή δικαιολογητικών για τη χορήγηση Βεβαίωσης σε μαθητές και μαθήτριες για τη διάκρισή τους σε Πανελλήνιους ή/και Παγκόσμιους Σχολικούς Αθλητικούς Αγώνες» 2022-23 (έχει ήδη γίνει). Συγκεκριμένα  η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεσε τους τελειόφοιτους (Γ’ Λυκείου) μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στα Δημόσια και Ιδιωτικά, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, κατά το τρέχον σχολικό έτος, οι οποίοι κατέκτησαν 1η ή 2η ή 3η νίκη σε Πανελλήνιους ή/και Παγκόσμιους Σχολικούς Αθλητικούς Αγώνες (Ομαδικών και Ατομικών Αθλημάτων) και εφόσον ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις αθλητικές διακρίσεις τους για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ), κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, να υποβάλλουν  τα σχετικά δικαιολογητικά όπως αυτά αναφέρονται παρακάτω:

α. αίτηση Βεβαίωσης Νίκης

β. αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (δύο όψεις),

γ. αντίγραφο της Σχολικής Αθλητικής Ταυτότητας επικυρωμένο από τον Διευθυντή/Διευθύντρια της
οικείας σχολικής μονάδας. 

2ο. Αποστολή των βεβαιώσεων από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (μεχρι τα τελη περιπου Ιουλίου 2023 θα  σταλεί  η βεβαίωση  στα email των μαθητών που εχουν δηλώσει)

3ο. Αίτηση των μαθητών προς τη ΓΓΑ για να ενταχθούν στους πίνακες διακριθέντων αθλητών(περιμενουμε την εγκύκλιο, δείτε εδώ τη σχετική ενημέρωση της ΓΓΑ  )

4ο. Μετά την ένταξη στους πίνακες Διακριθέντων Αθλητών, Αίτηση προς τη Δ/νση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του Υπ.Παιδείας (που θα βγει περι τα τελη Αυγουστου 2023, προσοχή μην χαθούν οι ημερομηνίες υποβολής γιατί μετά δεν θα εχουν δικαιωμα να πάρουν φέτος την προσαύξηση στα μόρια που συγκέντρωσαν με τις πανελλήνιες). Τηλ επικοινωνία με τη Δ/νση Εξετάσεων κ Πιστοποιήσεων, 2103442074, 2103442705, 2103442133

5ο. Ανακοινώνονται τα αποτελεσματα των πανελλαδικών, οι μαθητές/τριες γράφονται στο τμήμα που πέρασαν και περιμένουν την εγκύκλιο με την προσάυξηση που δικαιούνται.

Απαιτείται να: α) έχουν τα μόρια με την ΕΒΕ του τμήματος και β)έχουν τα μόρια μετά την προσαύξηση  του 100% της γενικής σειράς, 

5ο. Εαν ισχύουν τα παραπάνω α) και β), τότε μπορούν  να κάνουν τη μετεγγραφή αμέσως, εάν το επιθυμούν φυσικά, στο τμημα που θέλουν, από το α εξάμηνο ( περυσι άργησε να βγει η εγκύκλιος και έγιναν οι μετεγγραφές τον Νοέμβριο).

Για τους αθλητές με νίκες σε πανελλήνιο πρωτάθλημα ή άλλους αγώνες ισχύουν τα παραπάνω αλλά από το 3ο στάδιο και μετά.