Εισαγωγή με το 5% σε τμήματα με ιδιαίτερες απαιτήσεις

 1) Για την εγγραφή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, οι υποψήφιοι είναι απαραίτητο να προσκομίζουν επιπλέον βεβαίωση από Δημόσιο Νοσοκομείο, η οποία θα φέρει σφραγίδα Διευθυντή, είτε Κλινικής ΕΣΥ ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι «ο υποψήφιος μπορεί να συμμετέχει στο σύνολο του προγράμματος σπουδών του ΤΕΦΑΑ, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του απαιτεί έντονη σωματική άσκηση».

2) Ο υποψήφιος που δηλώνει τμήμα/τα Λογοθεραπείας, πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει το τμήμα αυτό, αν παρουσιάζει κώφωση-βαρηκοΐα, δυσαρθρία, τραύλισμα, εγκεφαλοπάθεια που επηρεάζει τη λειτουργία λόγου - άρθρωσης ή παθολογική φωνή. Όσοι εισάγονται στα τμήματα αυτά, υποβάλλονται σε σχετικές εξετάσεις με ευθύνη του τμήματος και αν διαπιστωθεί ότι κάποιος παρουσιάζει μια από τις παραπάνω παθήσεις, διαγράφεται από το τμήμα αυτό.

3) Για τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πρέπει να διαθέτουν ήδη ένα καλό επίπεδο μουσικής δεξιοτεχνίας σε κάποιο μουσικό όργανο και ένα σημαντικό επίπεδο θεωρητικών και ακουστικών μουσικών γνώσεων (γνώση Θεωρίας Μουσικής, Τονικής Αρμονίας, στοιχείων Μορφολογίας και Ιστορίας της Μουσικής, στοιχείων βυζαντινής, παραδοσιακής, λαϊκής μουσικής, στοιχείων Μουσικής Τεχνολογίας και δυνατότητα αναγνώρισης μοτίβων, ρυθμικών μέτρων, συγχορδιών, διαδοχής συγχορδιών, ηχοχρώματος)

4) Για τα Προγράμματα Ιερατικών Σπουδών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας και της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι υποψήφιοι μπορούν να είναι μόνο χριστιανοί ορθόδοξοι και άρρενες.

Δικαιούχοι υποβολής αίτησης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι υπαγόμενοι στην κατηγορία «των πασχόντων από σοβαρές ασθένειες» του άρθρου 35, παρ. 1, του ν. 3794/2009 (156 Α΄) έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε αριθμό θέσεων που ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων εφόσον είναι κάτοχοι πτυχίου TEE Β΄ κύκλου σπουδών ή ΤΕΛ ή ΕΠΛ ή κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) ή ΕΠΑΛ του ν. 4186/2013 ή του ν.4386/2016 ή του ν.4547/2018 ή του Λυκείου των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ., σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%), πέντε τοις εκατό (5%) ή είκοσι τοις εκατό (20%) του συνολικού αριθμού θέσεων που προβλέπεται για την κατηγορία των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του ν. 4186/2013 (193 Α’), όπως το άρθρο αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 241 του ν. 4610/2019 (70 Α’).

Αίτηση-μηχανογραφικό δελτίο, δικαιολογητικά, τρόπος, τόπος και χρόνος υποβολής τους.

Οι υποψήφιοι οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, Αίτηση-Μηχανογραφικό Δελτίο από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή έχουν πρόσβαση, σε ημερομηνία που ανακοινώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μετά τη λήξη της οριζόμενης προθεσμίας οριστικής υποβολής, κανένα εκπρόθεσμο μηχανογραφικό δελτίο δεν γίνεται δεκτό.

2. Οι υποψήφιοι, αφού εκτυπώσουν από το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής την Αίτηση-Μηχανογραφικό Δελτίο και την Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986, υπογράφουν στο πεδίο που έχει προβλεφθεί για το σκοπό αυτό και τα αποστέλλουν με ταχυμεταφορά στην Επιτροπή συγκέντρωσης και ελέγχου δικαιολογητικών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από την οποία γίνεται η ταυτοποίηση των στοιχείων των υποψηφίων με το ηλεκτρονικό αρχείο. Οι υποψήφιοι αποστέλλουν μόνο ένα (1) μηχανογραφικό δελτίο. Μετά την αποστολή των παραπάνω εντύπων και των δικαιολογητικών δεν θα γίνεται αποδεκτή άλλη υπεύθυνη δήλωση και μηχανογραφικό δελτίο ή τροποποίηση αυτών. Έγκυρα θεωρούνται αυτά που φέρουν την υπογραφή των υποψηφίων.