Αριθμός εισακτέων μαθητών/τριών στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων για το σχολικό έτος 2023-2024

Ανακοινώθηκε ο αριθμός εισακτέων μαθητών/τριών στο   1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ για το σχολικό έτος 2023-2024 =96 ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ
  
Υπενθυμίζεται ότι έχει ανοιξει από την Παρασκευή 10 Μαρτίου και ώρα 14:00, η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας γονείς και κηδεμόνες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή μαθητών στις διαδικασίες εισαγωγής τους σε Πρότυπο Σχολείο (Π.Σ.) ή Πειραματικό Σχολείο (ΠΕΙ.Σ.).
 
 Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00, προσβάσιμη στο σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es. Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την υποβολή της αίτησής τους, μπορούν να συμπληρώσουν το κινητό τους τηλέφωνο, στο οποίο θα λάβουν τα εξής ενημερωτικά γραπτά μηνύματα (SMS): α. ως προς το εξεταστικό κέντρο και τον κωδικό υποψηφίου, καθώς και για τα αποτελέσματα των Πρότυπων (2 μηνύματα), β. τα αποτελέσματα της κλήρωσης των Πειραματικών Σχολείων (1 μήνυμα). Κάθε μαθητής/μαθήτρια μπορεί να είναι υποψήφιοι σε έως 2 Πρότυπα Σχολεία (Γυμνάσια-Λύκεια) και έως 1 Πειραματικό Σχολείο (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) ταυτόχρονα. Στην περίπτωση επιλογής δύο Προτύπων, δηλώνεται η σειρά προτίμησης στην πλατφόρμα, ενώ σε περίπτωση ταυτόχρονης επιτυχίας σε Πρότυπο και Πειραματικό Σχολείο, θα πρέπει να δηλωθεί εκ των υστέρων η επιλογή, με υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα.  
 
 Η ημερομηνία διεξαγωγής της δημόσιας κλήρωσης για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία και της απόδοσης του τυχαίου Αριθμού Προτεραιότητας σε περίπτωση ισοβαθμίας στα Πρότυπα Σχολεία είναι η Παρασκευή 28 Απριλίου 2023.