Νέο Πλαίσιο Κατάρτισης και Πιστοποίησης «Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας»

 Ανακοινώνεται ότι ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας για την Πιστοποίηση του Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας, προχώρησαν στην επικαιροποίηση και εκσυγχρονισμό των εξετάσεων πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης «Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας».

Το νέο Κανονιστικό Πλαίσιο περιγράφεται αναλυτικά στην απόφαση Δ.Σ. Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Αριθμ. ΔΠ/11556 «Έγκριση οριστικού κανονιστικού πλαισίου πιστοποίησης της επάρκειας επαγγελματιών μετά την παρακολούθηση του προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης του ΚΕ.ΜΕ.Α., διάρκειας 105 ωρών, με τίτλο «Βασικό Πρόγραμμα Κατάρτισης Προσωπικού 

Η υλοποίηση του εν λόγω Προγράμματος και οι εξετάσεις για την Πιστοποίηση των ενδιαφερομένων αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, με την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν παρακολουθούν τις επόμενες ανακοινώσεις στις ιστοσελίδες του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. www.eoppep.gr και του ΚΕ.ΜΕ.Α. www.kemea.gr .

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ:
Το παραπάνω νέο πλαίσιο εξετάσεων ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ την 1η εξεταστική περίοδο 2023, όπως αυτή έχει ήδη ανακοινωθεί στις ιστοσελίδες των συναρμόδιων Φορέων (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και ΚΕ.ΜΕ.Α.), στην από 09/02/2023 ανακοίνωση τους.