Οδηγίες για τις ΠΚΕ 2023 & Όρια στα αθλήματα Στρατιωτικών Σχολών 2023

 Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ:www.geetha.mil.gr συντονιστικές οδηγίες ως προς την διεξαγωγή των προκαταρκτικών εξετάσεων για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ ΣΣΑΣ ΣΑΝ ΑΣΣΥ
(https://geetha.mil.gr/syntonistikes-odigies-os-pros-tin-diexagogi-ton-prokatarktikon-exetaseon-gia-eisagogi-sta-asei-ssas-san-assy/).
 Υπενθυμίζεται ότι τα όρια στα αθλήματα Στρατιωτικών Σχολών είναι κοινά για άνδρες και για γυναίκες.Τα αγωνίσματα ή διαφορετικά αθλήματα που εξετάζονται οι υποψήφιοι/ες για τις Στρατιωτικές Σχολές είναι τρέξιμο 100 και 1.000 μέτρων, άλμα σε ύψος με φόραάλμα σε μήκος με φόρα και ρίψη σφαίρας. Όσοι/ες επιλέξουν ΣΝΔ, ΣΙ/ΙΠΤ και ΣΜΥΝ εξετάζονται και σε ελεύθερη κολύμβηση 50 μέτρων.
Για τα αγωνίσματα των δρόμων υπάρχει η δυνατότητα μίας προσπάθειας και για τα άλματα και τις ρίψεις τριών προσπαθειών. 
Στη ρίψη σφαίρας, ως τελική επίδοση ορίζεται ο μέσος όρος του αθροίσματος της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το αριστερό και με το δεξί χέρι.
Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τα αθλήματα και τα κατώτερα/ανώτερα (κατά περίπτωση) όρια επίδοσης κατά αγώνισμα και Σχολή, που πρέπει να πετύχετε για να κριθείτε κατάλληλος/η για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές: