Ίδρυση Επαγγελματικού Σωματείου Συνοδών Βουνού Κρήτης

 Η ίδρυση του Επαγγελματικού Σωματείου Συνοδών Βουνού Κρήτης ανακοινώθηκε χθες και το υπηρεσιακό Δ.Σ. προσκαλεί τα ιδρυτικά και νέα μέλη Συνοδούς Βουνού, αποφοίτους των ΙΕΚ της Κρήτης ή Συνοδούς Βουνού που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο νησί στην 1η Γενική συνέλευση που θα εκλέξει το τακτικό ΔΣ του σωματείου, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου και ώρα 10:00 π.μ στο Ρέθυμνο στον χώρο Κέντρο Κρητικής λαϊκής τέχνης – Θέατρο Αντίβαρο Κριτοβουλίδου 15-17 ( https://goo.gl/maps/319mxu2RLJMDyCQc6 )

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «σκοπός του σωματείου βάση του καταστατικού του είναι,

  • Η συσπείρωση όλων όσων ασχολούνται επαγγελματικά με υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής, που προκύπτουν από τον τίτλο Συνοδός Βουνού, σε κοινές ενέργειες γύρω από την προστασία και την προαγωγή των επαγγελματικών, εργασιακών και οικονομικών συμφερόντων των Συνοδών Βουνού και η ανάπτυξη σχέσεων αλληλεγγύης ανάμεσα τους.

  • Η ασφάλεια των επαγγελματιών του χώρου αλλά και του κοινού/πελατών που συμμετέχουν σε αυτές τις δραστηριότητες.

  • Η προώθηση και ενημέρωση της ευρύτερης κοινωνίας ως προς τα χαρακτηριστικά που έχει ο εναλλακτικός ορεινός τουρισμός, αλλά και τις οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές του αντικειμένου.

  • Η συμμόρφωση των μελών με τα εθνικά και διεθνή επαγγελματικά πρότυπα του κλάδου. Η διαφύλαξη και προστασία του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου.

  • Η δια βίου εκπαίδευση των μελών του.

Πρόγραμμα Γενικής Συνέλευσης
10:00 –11:00 :
Προσέλευση
Εγγραφές νέων μελών
Ανοιχτή συζήτηση γύρω από τα θέματα του επαγγέλματος του Συνοδού Βουνού 11:00 – 12:00
Εκλογή Εφορευτικής επιτροπής
Αρχαιρεσίες για την εκλογή του τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου 12:00
Λήξη της Γενικής Συνέλευσης
Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω email στην διεύθυνση mountainleaderscrete@gmail.com»