Δωρεάν μαθήματα Ιατρικής & Δωρεάν Πιστοποίηση Η/Υ 2023 - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

 Δωρεάν μαθήματα Ιατρικής για όλους από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υιοθετεί την τάση μεγάλων διεθνών πανεπιστημίων και εγκαινιάζει μια σειρά Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων υψηλής ποιότητας, στα πρότυπα των MOOCs, από εξειδικευμένους επιστήμονες και καθηγητές μεγάλων και διακεκριμένων ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ειδική Μονάδα Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (Ε.Μ.ΒΙ.Ε.Ε.) του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, η οποία ανέπτυξε την σχετική ψηφιακή πλατφόρμα openlearn4health

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από επιστήμονες και καθηγητές της Ιατρικής αλλά και συναφών επιστημών, όπως Βιολογίας, Φαρμακευτικής, Φυσικής, Χημείας, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη της Ε.Μ.ΒΙ.Ε.Ε. Όπως ανέφερε πρόσφατα στη διάρκεια εκδήλωσης εγκαινίων της νεοσύστατης Μονάδας Κλινικών Ερευνών, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ε.Μ.ΒΙ.Ε.Ε., ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Αστέριος Καραγιάννης, "τα ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα απευθύνονται σε γιατρούς, φοιτητές ιατρικής, αλλά και στο ευρύ κοινό, δηλαδή σε ανθρώπους της κοινωνίας που ενδιαφέρονται να μορφωθούν σε θέματα που αφορούν τις βιοϊατρικές επιστήμες". Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν και υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης σε όποιον επιθυμεί.Οι προεγγραφές γίνονται εδώ.

Μοριοδοτούμενη Πιστοποίηση Πληροφορικής: Πρόγραμμα Δωρεάν Μαθημάτων για Φοιτητές Θεσσαλονίκης 

Έναρξη του Επιδοτούμενου Προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων πληροφορικής για φοιτητές με σκοπό την απόκτηση της αναγνωρισμένης μοριοδοτούμενης πιστοποίησης βασικών γνώσεων χειρισμού Η/Υ, από εξεταστικό φορέα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Υπ. Παιδείας). Μοριοδοτούμενη πιστοποίηση για όλες τις προκηρύξεις εργασίας, μεταπτυχιακά, διορισμούς – προσλήψεις, ΑΣΕΠ. - Θέσεις Περιορισμένες με σειρά προτεραιότητας. 

Δυνατότητα για την απόκτηση της αναγνωρισμένης πιστοποίησης πληροφορικής με παρακολούθηση ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων έως και τρεις μήνες (με δυνατότητα παγώματος για την περίοδο της εξεταστικής), έχουν όλοι οι φοιτητές Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τις νέες ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν.   Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας, δηλώστε συμμετοχή στην φόρμα παρακάτω.  

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 
Δικαιούχοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων πληροφορικής είναι όλοι οι προπτυχιακοί / μεταπτυχιακοί φοιτητές (φοιτητική ταυτότητα ή βεβαίωση σπουδών) ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΔΙΠΑΕ, ΕΑΠ καθώς και φοιτητές σχολών ΙΕΚ και ΕΠΑΛ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος η συμμετοχή στις επίσημες εξετάσεις για τουλάχιστον τρεις ενότητες είναι υποχρεωτική. 

Τα παράβολα συμμετοχής επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες του προγράμματος.  Νέες ημερομηνίες έναρξης: 21/12, 22/12, 23/12, 27/12, 28/12, 29/12, 30/12, 3/1, 4/1, 5/1, 9/1, 10/1, 11/1, 12/1.