Μελέτη Απορρόφησης Αποφοίτων του Π.Δ.Μ.

 Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, διεξήγαγε έρευνα απορρόφησης από την αγορά εργασίας των αποφοίτων τεσσάρων τμημάτων του Π.Δ.Μ. των ετών 1997-2019. 

Βασικός στόχος της έρευνας είναι η εκτίμηση της ποιότητας απασχόλησης των αποφοίτων των τεσσάρων τμημάτων του Πανεπιστημίου. 

Αναλυτικότερα, μέσω της παρούσας μελέτης απορρόφησης επιχειρείται η εκτίμηση του ποσοστού των αποφοίτων που εργάζονται, διερευνάται η επαγγελματική τους πορεία και εξέλιξη, το ανώτατο επίπεδο εκπαίδευσής τους έως σήμερα, και το χρονικό διάστημα εύρεσης της πρώτης απασχόλησης. 

Επίσης, καταγράφεται το τρέχον αντικείμενο απασχόλησης σε σχέση με το φύλο και το ανώτατο επίπεδο σπουδών, οι προοπτικές απασχόλησης, το επίπεδο μηνιαίου εισοδήματος σε σχέση με το φύλο και το επίπεδο σπουδών και τέλος προσδιορίζεται η ικανοποίηση των αποφοίτων από τη φοίτησή τους στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 

Η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων αυτών δίνει στο γραφείο Διασύνδεσης τη δυνατότητα παρακολούθησης και καταγραφής των αναγκών των αποφοίτων των τεσσάρων τμημάτων του ιδρύματος, επιδιώκοντας τη συνεχή υποστήριξή τους για την ένταξη στην αγορά εργασίας. 

Η αποτύπωση της γνώμης των αποφοίτων, μετά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας κρίνεται κρίσιμη για την ποιότητα των προσφερόμενων ακαδημαϊκών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 

Επιπλέον, αποτελεί βασικό στοιχείο ανατροφοδότησης για τη συνεχή βελτίωση των προγραμμάτων σπουδών, με κύριο στόχο την ανταπόκριση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας