Οδηγίες για εγγραφή ή ανακάλεση της εγγραφής μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη των Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ. για το σχολικό έτος 2022-23

 Με την υπ'αριθμ.60796 /Δ6/24.5.2022 του υπουργείου παιδείας  ανακοινώθηκε ότι  υπάρχει η δυνατότητα να ανακαλέσουν για σοβαρούς λόγους την αποδοχή της εγγραφής τους όσοι μαθητές/τριες δεν επιοθυμούν την εισαγωγή τους σε Πειραματικό Σχολείο. 

Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει και οι δυο γονείς ή κηδεμόνες να αποστείλουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 27/5/2022 Υπεύθυνη Δήλωση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου ή να την καταθέσουν αυτοπροσώπως στο σχολείο ενδιαφέροντος. 

Στην Υπεύθυνη Δήλωση θα δηλώνουν ότι ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ/ΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, σύμφωνα με τους Πίνακες Επιτυχόντων και Επιλαχόντων που κυρώθηκαν από τα ΕΠ.Ε.Σ. των ΠΕΙ.Σ και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου έπειτα από την κλήρωση που διεξήχθη την 6η Μαΐου 2022. 

 Οι γονείς/κηδεμόνες των επιλαχόντων/ουσών μαθητών/τριών ενημερώνονται άμεσα από τον/την Διευθυντή/ντρια του σχολείου μόλις προκύψει κενή θέση και τους ζητείται εντός δύο ημερών από τη στιγμή της ειδοποίησης και το αργότερο μέχρι την Τρίτη 31/5/2022 να υποβάλλουν την Υπεύθυνη Δήλωση Αποδοχής της εγγραφής του/της μαθητή/τριας στην οικεία σχολική μονάδα διαφορετικά, αυτή θεωρείται αρνητική και ο/η Διευθυντής/ντρια προχωρά στον επόμενο επιλαχόντα. 

Ακολούθως, μετά τις τυχόν αποχωρήσεις και αντικαταστάσεις με επιλαχόντες, οι Διευθυντές/ντριες ενημερώνουν την πλατφόρμα των αιτήσεων και καταρτίζουν τον τελικό πίνακα εισακτέων, ο οποίος κυρώνεται από το Ε.Π.Ε.Σ. του σχολείου, τον αναρτούν στην ιστοσελίδα, χωρίς τα προσωπικά στοιχεία των μαθητών και τον διαβιβάζουν στην οικεία Διεύθυνση Π.Ε. με τα πλήρη στοιχεία όλων των στηλών (όπως εξάγονται από την πλατφόρμα αιτήσεων) μέχρι την Τρίτη 31/5/2022.