Εισιτήριες εξετάσεεις 2022-2023 του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.

Αποφασίστηκε με την προκήρυξη των εισιτηρίων εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, για την εισαγωγή σπουδαστών στο Α ́ εξάμηνο σπουδών, στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα αρχίσουν την 5η Σεπτεμβρίου 2022.

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα υποβληθούν από την 25η Αυγούστου 2022 έως και την 31η Αυγούστου 2022, στην Επιτροπή Παραλαβής και Ελέγχου των δικαιολογητικών των υποψηφίων στα γραφεία του Τμήματος, στην οδό Ικονίου 1, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη (ΤΚ56430).
Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων μπορούν επίσης να σταλούν στην Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών, στην ανωτέρω διεύθυνση, εντός των ανωτέρω ημερομηνιών, με Υπηρεσία
Ταχυμεταφορών (
Courier), με σχετική εξουσιοδότηση στην Υπηρεσία Ταχυμεταφορών από τον/την υποψήφιο/α για :
α) την κατάθεση των δικαιολογητικών και

β) την παραλαβή του δελτίου εξεταζόμενου/ης.
 
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί από την Επιτροπή Εισιτηρίων Εξετάσεων, μετά τη λήξη υποβολής των δικαιολογητικών.
 
Προϋπόθεση για την εγγραφή των επιτυχόντων/ουσών κατόχων τίτλου απόλυσης αλλοδαπής
είναι η προσκόμιση βεβαίωσης του Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθηνών ή του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας του Α.Π.Θ. ή πιστοποιητικού του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας που να πιστοποιούν τη γνώση της Ελληνικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β2 (πρώην Γ ́).
 
Η Βεβαίωση αυτή δεν απαιτείται αν ο εισαγόμενος/η έχει τίτλο απόλυσης από Κυπριακό Σχολείο ή τίτλο απόλυσης από ξένο σχολείο από τον οποίο προκύπτει ότι έχει διδαχθεί και εξεταστεί επιτυχώς και στο μάθημα της ελληνικής γλώσσας.

Οι επιτυχόντες/ούσες που δεν έχουν κατά το έτος εισαγωγής την ανωτέρω βεβαίωση μπορούν
να κάνουν την εγγραφή τους τον αμέσως επόμενο χρόνο από την εισαγωγή τους, αφού θα έχουν αποκτήσει τη βεβαίωση αυτή. Σε αντίθετη περίπτωση ο/η εισαγόμενος/η χάνει το δικαίωμα εγγραφής του/της.