Πρόγραμμα προκαταρκτικών εξετάσεων 2022 για Αστυνομικές Σχολές

Κοινοποιήθηκε το πρόγραμμα των προκαταρκτικών εξετάσεων (ψυχομετρικών, υγειονομικών και αθλητικών), στις οποίες θα υποβληθούν οι υποψήφιοι/ες για τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας (ΑξιωματικώνΑστυφυλάκων).

Οι υποψήφιοι/ες άνδρες και γυναίκες που πρόκειται να εξετασθούν από τις αρμόδιες Επιτροπές Προκαταρκτικών Εξετάσεων (Π.Κ.Ε.) ενημερώνονται με δική τους ευθύνη γιατον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων και για το πρόγραμμαεξέτασης από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr ή www.astynomia.gr και από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας και τα Αστυνομικά Τμήματα, όπως ορίζεται στην παράγραφο 5 ενότητα ΑΚεφάλαιο «V. Προκαταρκτικές Εξετάσεις» της (στ) προκήρυξης.

Από φέτος το ελάχιστο απαιτούμενο ανάστημα είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) για τους άνδρες και ένα μέτρο και εξήντα τρία εκατοστά (1,63 μ.) για τις γυναίκες

Οι υποψήφιοι/ες που πρόκειται να εξεταστούν από τις αρμόδιες Επιτροπές Ψυχομετρικών Δοκιμασιών (Α΄, Β΄ και Γ΄) με έδρα την Αθήνα, οφείλουν την πρώτη και τη δεύτερη μέρα των προκαταρκτικών τους εξετάσεων (ψυχομετρικές δοκιμασίες), να παρουσιαστούν στην Αστυνομική Ακαδημία, Λ. Θρακομακεδόνων 101 – Αχαρνές και ώρα 07:30΄.

Οι υποψήφιοι/ες που πρόκειται να εξεταστούν από τις αρμόδιες Επιτροπές Ψυχομετρικών Δοκιμασιών (Α΄ και Β΄) με έδρα τη Θεσσαλονίκη, οφείλουν την πρώτη και τη δεύτερη μέρα των προκαταρκτικών τους εξετάσεων (ψυχομετρικές δοκιμασίες) να παρουσιαστούνστις εγκαταστάσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οδός Μοναστηρίου 326 και ώρα 07:30΄.

Οι υποψήφιοι/ες που κρίθηκαν ικανοί/ές από τις Α΄, Β΄ και Γ΄ Επιτροπές Ψυχομετρικών Δοκιμασιών Αθηνών, (έπειτα από τις δύο μέρες των ψυχομετρικών δοκιμασιών), θα παρουσιαστούν την τρίτη μέρα των προκαταρκτικών τους εξετάσεων στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, Πειραιώς 153, Πετράλωνα, την 07:30΄ ώρα για υγειονομικές εξετάσεις, πουπρόκειται να διενεργηθούν από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης Αθηνών.

Οι υποψήφιοι/ες που κρίθηκαν ικανοί/ές από τις Α΄ και Β΄ Επιτροπές Ψυχομετρικών Δοκιμασιών Θεσσαλονίκης, (έπειτα από τις δύο μέρες των ψυχομετρικών δοκιμασιών), θα παρουσιαστούν την τρίτη μέρα των προκαταρκτικών τους εξετάσεων στο Κεντρικό ΙατρείοΘεσσαλονίκης, οδός Μοναστηρίου 326, την 07:30΄ ώρα για υγειονομικές εξετάσεις, που πρόκειται να διενεργηθούν από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης Θεσσαλονίκης.

Οι αθλητικές δοκιμασίες για όλους/ες τους/ις υποψήφιους/ες θα διενεργηθούν την τέταρτη μέρα των προκαταρκτικών τους εξετάσεων και θα αρχίζουν την 07:45΄ ώρα για μεν τους/ις εξεταζόμενου/ες στην Αθήνα, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Νέας Ιωνίας, Ομορφοκκλησιάς, Νέα Ιωνία, για δε τους/ις εξεταζόμενους/ες στηΘεσσαλονίκη στο Δημοτικό Στάδιο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Κωνσταντίνος Καραμανλής», οδός Θερμαϊκού με προέκταση 28ης Οκτωβρίου, περιοχή Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.
  
Ως ημέρες λειτουργίας των Επιτροπών για τις αναβολές ορίζονται: 

i) Για την πρώτη μέρατων Ψυχομετρικών Δοκιμασιών (γραπτές δοκιμασίες) οι 03-04-2022, 04-04-2022, 02-05-2022 και 03-05-2022, ii) Για τη δεύτερη μέρα των Ψυχομετρικών Δοκιμασιών(προφορική συνέντευξη) οι 04-04-2022, 05-04-2022, 03-05-2022 και 04-05-2022, iii) Γιατις Υγειονομικές Εξετάσεις οι 05-04-2022, 06-04-2022, 04-05-2022 και 05-05-2022 και iv) Για τις Αθλητικές Δοκιμασίες οι 06-04-2022, 07-04-2022, 08-04-2022, 05-05-2022 και 06-05-2022.

Κάθε υποψήφιος/α θα απασχολείται τέσσερις (4) συνεχόμενες μέρες για την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών του/ης εξετάσεων από τις αρμόδιες Επιτροπές, ως εξής:
α) Την πρώτη και τη δεύτερη μέρα θα υποβληθεί σε ψυχομετρικές δοκιμασίες (τηνπρώτη μέρα σε γραπτή δοκιμασία και τη δεύτερη μέρα σε προφορική συνέντευξη). 
β) Την τρίτη μέρα θα υποβληθεί σε υγειονομική εξέταση (Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης), εφόσον κριθεί ικανός/ή στις ψυχομετρικές δοκιμασίες. 
γ) Την τέταρτη μέρα θα υποβληθεί σε αθλητικές δοκιμασίες, εφόσον κριθεί ικανός/ήστην υγειονομική εξέταση.

Οι υποψήφιοι/ες κατά τη διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων, οφείλουν να φέρουνμαζί τους οπωσδήποτε κάθε ημέρα εξέτασης, το δελτίο αστυνομικής τους ταυτότητας (ή το νόμιμο τίτλο παραμονής στην Ελλάδα για τους ομογενείς) και το δελτίο εξεταζομένου τουΥπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ή φωτοαντίγραφο της Αίτησης – Δήλωσης που υπέβαλαν στο Υ.ΠΑΙ.Θ. για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Σε αντίθετη περίπτωση, οι αρμόδιες Επιτροπές έχουν δικαίωμα να μη δεχθούν τους/ις υποψήφιους/ες για εξέταση. Επιπρόσθετα, οι υποψήφιοι/ες, κατά τις ψυχομετρικές δοκιμασίες, οφείλουν να φέρουν προστατευτική μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα, γάντια, ατομικό αντισηπτικό, καθώς και γραφική ύλη, ήτοι δύο (2) λευκές σελίδες Α4, μπλε στυλό, μολύβι, γομολάστιχα και ξύστρα. 

Κατά την υγειονομική τους εξέταση, θα φέρουν το δελτίο υγειονομικής εξέτασης, συμπληρωμένο για όλες τις ειδικότητες που αναφέρονται σ’ αυτό και θεωρημένο για τογνήσιο της υπογραφής των γνωματευόντων γιατρών, από τη Γραμματεία του Νοσοκομείου, εφόσον διενεργήθηκαν εξετάσεις σε Νοσηλευτικό Ίδρυμα Ν.Π.Δ.Δ. Επιπλέον, θα προσκομίζουν, με το δελτίο, τις εργαστηριακές εξετάσεις, εσώκλειστες σε φάκελο (στοεξωτερικό του οποίου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμό του/ης) και την ακτινογραφία θώρακος με γνωμάτευση ιατρού ακτινοδιαγνώστη και το γνωματευμένο ηλεκτροκαρδιογράφημα από ιατρό καρδιολόγο. Εφόσον δεν είναι δυνατή η εκτύπωση κάποιων εξετάσεων (όπως της ακτινογραφίας), μπορούν να προσκομιστούν σε ηλεκτρονικήμορφή (CD), επί του οποίου επικολλάται από το Νοσηλευτικό Ίδρυμα αυτοκόλλητο με ταστοιχεία του/ης υποψηφίου/ας και την ημερομηνία εξέτασης. Για την αθλητική δοκιμασία, δέον είναι να φέρουν κατάλληλη ενδυμασία και υποδήματα της επιλογής τους και να έχουν εκ των προτέρων προετοιμαστεί κατάλληλα προς αποφυγή τραυματισμών.

 Επιπλέον, να μεριμνήσουν οι ίδιοι για τον εφοδιασμό τους με εμφιαλωμένο νερό.
Οι υποψήφιοι πριν την είσοδό τους στους χώρους διεξαγωγής των ψυχομετρικών δοκιμασιών, κατά την πρώτη ημέρα, θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της λοίμωξης Covid-19 ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ ή δοκιμασία ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Test) των τελευταίων 48 ωρών ή μοριακού ελέγχου (PCR) τωντελευταίων 72 ωρών. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στους/ις υποψήφιους/ες στους χώρους διεξαγωγής των εξετάσεων στην περίπτωση που δεν επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή τα προσκομιζόμενα πιστοποιητικά δεν βρίσκονται σε ισχύ ή το αποτέλεσμα του ελέγχου (rapid test ή PCR) είναι θετικό. 

 Κατά τη διαδικασία του συνόλου υλοποίησης των προκαταρκτικών εξετάσεων, είναι αναγκαία η λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. 

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει: α) να χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα, που είναι υποχρεωμένοι/ες να προμηθευτούν οι ίδιοι/ες, καθ’ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων, με εξαίρεση το χρονικό διάστημα υλοποίησης των αθλητικών δοκιμασιών, β) να αποφεύγουν το συνωστισμό, κατά το χρόνο αναμονής και τη διαδικασία υλοποίησης των εξετάσεων και γ) για τον ίδιο λόγο οι υποψήφιοι/ες δεν θα συνοδεύονται από έτεροπρόσωπο και τυχόν πρόσωπα που έχουν αναλάβει τη μετακίνησή τους, θα τους αναμένουν σε άλλα σημεία, όπου επίσης θα πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Οι υποψήφιοι/ες που θα αποτύχουν σε μία από τις προβλεπόμενες δοκιμασίες κατά τηδιαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων χαρακτηρίζονται ΜΗ ΙΚΑΝΟΙ/ΕΣ, δεν συνεχίζουν στις υπόλοιπες και θεωρούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ότι δεν έχουν δηλώσει στο μηχανογραφικό τους δελτίο τις Αστυνομικές Σχολές

Περισσότερες πληροφορίες εδώ