Εγγραφές με το παράλληλο μηχναογραφικό Δ.ΙΕΚ. 2021 & 20.000 νέες Αιτήσεις στα Δ. ΙΕΚ 2021-22

 Οι 20.000 θέσεις έρχονται να προστεθούν στις 8.100 περίπου που διατέθηκαν μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας.

Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν στο https://diek.it.minedu.gov.gr/.

Δείτε αναλυτικά τις ειδικότητες των Δημοσίων ΙΕΚ ΕΔΩ : 103 ειδικότητες  θα λειτουργήσουν φέτος 

Στο σύστημα αυτό μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας μέχρι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 23:59 για θέση καταρτιζομένου σε Δ.Ι.Ε.Κ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και αφορά στο Α' εξάμηνο κατάρτισης χειμερινού εξαμήνου 2021. Εκτός της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων είναι τα Δ.Ι.Ε.Κ. Ειδικής Αγωγής και τα Δ.Ι.Ε.Κ. Σωφρονιστικών Καταστημάτων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση απευθείας στα συγκεκριμένα Δ.Ι.Ε.Κ.

Για τη συμπλήρωση της αίτησης είναι απαραίτητο να έχετε ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης). Σε περίπτωση που δεν έχετε, παρακαλούμε να μεταβείτε στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Η έκδοση του είναι άμεση.

Οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. που θέλουν να συνεχίσουν σε ειδικότητα ίδιου τομέα για την οποία υπάρχει αντιστοίχιση και μπορούν να εγγραφούν στο Γ’ εξάμηνο ΔΕΝ συμπληρώνουν παράλληλο μηχανογραφικό. Υποβάλλουν αίτηση απ’ ευθείας στο ΙΕΚ στο οποίο λειτουργεί σε Γ’ εξάμηνο η ειδικότητα που επιθυμούν. Οι ειδικότητες Γ' εξαμήνου που παρέχουν τα Δ.Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας την περίοδο 2021-2022 στο χειμερινό εξάμηνο είναι ΕΔΩ.

 Εάν οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. δεν επιθυμούν εγγραφή απευθείας στο Γ' εξάμηνο συναφούς ειδικότητας, συνεχίζουν τη διαδικασία συμπλήρωσης Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για επιλογή σε Α' εξάμηνο, σε οποιαδήποτε ειδικότητα επιθυμούν.

Ξεκίνησαν στην ίδια πλατφόρμα, επίσης, κατά τις ίδιες ημερομηνίες, 2-10 Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές όσων πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Δημόσια ΙΕΚ μέσω παράλληλου μηχανογραφικού 2021.

Στο σύστημα αυτό μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας μέχρι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 23:59 για θέση καταρτιζομένου σε ΔΙΕΚ που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και αφορά στο Α' εξάμηνο κατάρτισης χειμερινού εξαμήνου 2021. 

Εκτός της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων είναι τα ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής και τα ΔΙΕΚ Σωφρονιστικών Καταστημάτων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση απευθείας στα συγκεκριμένα ΔΙΕΚ.

Οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ που θέλουν να συνεχίσουν σε ειδικότητα ίδιου τομέα για την οποία υπάρχει αντιστοίχιση και μπορούν να εγγραφούν στο Γ’ εξάμηνο ΔΕΝ συμπληρώνουν παράλληλο μηχανογραφικό. Υποβάλλουν αίτηση απ’ ευθείας στο ΙΕΚ στο οποίο λειτουργεί σε Γ’ εξάμηνο η ειδικότητα που επιθυμούν. Οι ειδικότητες Γ' εξαμήνου που παρέχουν τα ΔΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας την περίοδο 2021-2022 στο χειμερινό εξάμηνο είναι ΕΔΩ.

Για τη συμπλήρωση της αίτησης είναι απαραίτητο να έχετε ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης). Σε περίπτωση που δεν έχετε, παρακαλούμε να μεταβείτε στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Η έκδοση του είναι άμεση