Παν.Κύπρου & Τεχν.Παν.Κύπρου: Αποτελέσματα Α΄κατανομής Παν.Εξετάσεων 2021 για εισδοχη Ελλαδιτών

Α. Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΣΦΜ) του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει πιο κάτω τα αποτελέσματα των υποψηφίων μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων που έχουν εξασφαλίσει θέση στο Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22. 

1. Κράτηση θέσης από Νέους Φοιτητές 
Οι επιτυχόντες φοιτητές και φοιτήτριες θα πρέπει να κρατήσουν τη θέση τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.ucy.ac.cy/fmweb/greekcandidates επιλέγοντας το σύνδεσμο ‘Κράτηση Θέσης’, με τους ίδιους κωδικούς (username , password) που έχουν ήδη δημιουργήσει για την αίτηση της Α’ κατανομής, από την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 μέχρι και την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021.
Ο αριθμός ταυτότητας που θα καταχωρήσετε στο σύστημα πρέπει να είναι με ελληνικούς χαρακτήρες και χωρίς κενό μεταξύ τους (π.χ AB124578). Σχετικές οδηγίες για την κράτηση θέσης βρίσκονται στο σύνδεσμο www.ucy.ac.cy/fmweb/greekcandidates

Τα αποτελέσματα για εισδοχή στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.cut.ac.cy/studies

Σε περίπτωση όπου αριθμός επιτυχόντων δεν επιβεβαιώσουν τη θέση τους και παραμείνουν ορισμένες κενές θέσεις, το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προχωρήσει σε νέα, Β’ κατανομή θέσεων. 

Δικαίωμα διεκδίκησης των κενών θέσεων, είτε για εξασφάλιση θέσης είτε για βελτίωσή της, θα έχουν μόνο οι υποψήφιοι που υπέβαλαν εμπρόθεσμα αίτηση στην Α´ κατανομή.

 Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για εισδοχή στα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα γύρω στις 23-28 Αυγούστου, οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στην Β’ και τελευταία Κατανομή, θα πρέπει να ξανασυνδεθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων της Α’ κατανομής (http://ucy.ac.cy/pub_seatallocationgr) με τους ίδιους κωδικούς (username , password) που έχουν ήδη δημιουργήσει από τη Α’ κατανομή. 

Ακολούθως θα πρέπει να δηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στη Β’ κατανομή θέσεων. 

 2. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της ΥΣΦΜ. Τα αποτελέσματα της νέας κατανομής αναμένεται να ανακοινωθούν στις 8 Σεπτεμβρίου 2021, στην πιο πάνω ιστοσελίδα.

3.Πληροφορίες για σίτιση, στεγαση κτλ από το Παν.Κύπρου εδώ

Β.Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας (ΥΣΦΕ) του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει τα αποτελέσματα (πατήστε εδώ) των Ελλαδιτών υποψηφίων που έχουν εξασφαλίσει θέση στο Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22.

Οι επιτυχόντες Ελλαδίτες φοιτητές και φοιτήτριες θα πρέπει να κρατήσουν τη θέση τους, ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (εδώ), μέχρι την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021, 23:59.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να καταβάλουν το τέλος εγγραφής ύψους €40 που αφορά σε ασφαλιστική κάλυψη, έκδοση φοιτητικής ταυτότητας, έκδοση επίσημων βεβαιώσεων, αναλυτικών βαθμολογιών και πτυχίου, συμμετοχή στα οργανωμένα αθλητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου καθώς και εγγραφή στη Φοιτητική Ένωση για όλα τα έτη της φοίτησής σας. 
Το ποσό αυτό είναι υποχρεωτικό για όλους όσους επιθυμούν επιβεβαίωση της θέσης τους και δεν επιστρέφεται σε περίπτωση αποχώρησης του φοιτητή. 

Ακολούθως θα πρέπει να προχωρήσουν με τη δημιουργία φοιτητικής μερίδας στο λογισμικό σύστημα εγγραφών του ΤΕΠΑΚ.Όσοι φοιτητές δεν προχωρήσουν όπως αναφέρεται πιο πάνω, θα θεωρηθεί ότι απορρίπτουν τη θέση που τους προσφέρθηκε και αυτή θα δοθεί με τη διαδικασία της κατανομής κενών θέσεων.

Για οποιεσδήποτε απορίες μπορείτε να καλείτε το 00357 25 002415,  elias.vasiliou@cut.ac.cy (κ. Ηλίας Βασιλείου).

Σε περίπτωση όπου αριθμός επιτυχόντων δεν επιβεβαιώσουν τη θέση τους και παραμείνουν ορισμένες κενές θέσεις, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προχωρήσει σε νέα, Β’ κατανομή των θέσεων. Δικαίωμα διεκδίκησης των κενών θέσεων, είτε για εξασφάλιση θέσης είτε για βελτίωσή της, θα έχουν μόνο οι υποψήφιοι που υπέβαλαν εμπρόθεσμα αίτηση στην Α´ κατανομή. 

Σχετική ανακοίνωση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου και σταλεί στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όσων υπέβαλαν αίτηση στην Α΄ κατανομή.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση παραχωρεί κάθε χρόνο έξι υποτροφίες (μία σε κάθε Σχολή) ύψους €3500 η καθεμία σε Ελλαδίτες προπτυχιακούς φοιτητές με βάση τη βαθμολογία που επιτυγχάνουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

 Απαραίτητη προϋπόθεση ανανέωσης της υποτροφίας για το επόμενο έτος είναι η εξασφάλιση Σταθμικού Μέσου Όρου τουλάχιστο 6,5 (Λίαν Καλώς) ανά ακαδημαϊκό έτος. Οι δικαιούχοι των υποτροφιών ενημερώνονται τηλεφωνικώς και έχουν προσωπική συνάντηση με το Λειτουργό του Γραφείου Φοιτητικής Ζωής (Ηλίας Βασιλείου) για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για να πάρουν την υποτροφία τους.

Περισσότερες πληροφορίες για σίτιση, στεγαση, κτλ απο το Τεχν.Παν.Κύπρου εδώ.