Υποδροφίες από το Ίδρυμα Μποδοσάκη 2023-24

 Το ίδρυμα Μποδοσάκη προσφέρει υποτροφίες για επιστήμονες ,που διαμένουν στην Ελλάδα, σε 3 επίπεδα εκπαίδευσης: Μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Μεταδιδακτορική Έρευνα και επιστημονική έρευνα.
Το Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές που απευθύνεται σε πτυχιούχους ή τελειόφοιτους φοιτητές όλων των Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημιακού Τομέα των Α.Ε.Ι. και καλύπτει περί τις 60 υποτροφίες για σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για εκείνους που ονειρεύονται μία ερευνητική ή ακαδημαϊκή καριέρα, το επόμενο βήμα υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών Ερευνητικών Υποτροφιών στη μνήμη του «Σταμάτη Γ. Μαντζαβίνου», το οποίο από το 2008 χορηγεί σε κατόχους διδακτορικού διπλώματος τέσσερις υποτροφίες για έρευνα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
Με το νέο Πρόγραμμα Υποτροφιών για Επισκέπτες Επιστήμονες Ερευνητές το Ίδρυμα Μποδοσάκη υποστηρίζει ακόμη περισσότερο την επιστημονική έρευνα και απευθύνεται σε επιστήμονες ερευνητές, πτυχιούχους Α.Ε.Ι. που συνεχίζουν να φοιτούν ή να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφτούν πανεπιστημιακά ιδρύματα ή ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού με σκοπό τη διεξαγωγή έρευνας για την εκμάθηση επιστημονικής μεθοδολογίας, σύγχρονων ερευνητικών διεθνών τάσεων και τεχνολογιών ή και την παρουσίαση και παράδοση διαλέξεων.

Στόχος του προγράμματος είναι η μεταφορά και διάχυση της αποκτηθείσας εμπειρίας και γνώσης στην ελληνική επιστημονική κοινότητα. Το πρόγραμμα αφορά σε βραχυχρόνιες υποτροφίες, διάρκειας έως 6 μηνών, και καλύπτει τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το 51ο Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές είναι η 15η Φεβρουαρίου 2023.

Για το Πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών Ερευνητικών Υποτροφιών στη μνήμη του «Σταμάτη Γ. Μαντζαβίνου» η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει έως 15 Μαρτίου 2023, ενώ το Πρόγραμμα Υποτροφιών για Επισκέπτες Επιστήμονες Ερευνητές θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2023 με προθεσμία υποβολής αιτήσεων τη 12η Απριλίου 2023.

Η Προκήρυξη του 51ου Προγράμματος Υποτροφιών για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, ακαδ. έτους 2023-2024 είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μποδοσάκη (πατήστες ΕΔΩ) μαζί με το πλήρες υποστηρικτικό υλικό. 

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τμήμα Επικοινωνίας & Ανάπτυξης Ιδρύματος Μποδοσάκη Χαρά Τασόγλου, Director of Communications and Development,
Ε-mail: htasoglou@bodossaki.gr, T: 210 6820970, M: 6936152007
Μαριλένα Μάκρη, Community Building Officer,
E-mail: mmakri@bodossaki.gr, T: 210 7225823, M: 6942554459