Οδηγός Αίτησης Β’ Κατανομής ΔΩΡΕΑΝ φοιτησης Ελλαδιτών Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή/και το ΤΕΠΑΚ

Οι ημερομηνίες για την υποβολή αίτησης στο  Σύστημα Β Κατανομής θέσεων θα ανακοινωθούν αργότερα  .   Δείτε εδώ τις ανακοινωσεις για τις εισδοχές  στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή/και το ΤΕΠΑΚ Δείτε εδώ τον  Οδηγό χρήσης συστήματος εισδοχής Ελλαδιτών Υποψηφίων για Β κατανομή  δωρεάν φοίτησης  στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή/και το ΤΕΠΑΚ

Εγγραφές στην Α τάξη του Πρότυπου ΕΠΑΛ Χανίων (ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου)

Από το σχολικό έτος 2022-23, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, η Α’ τάξη του ΕΠΑΛ Ακρωτηριου θα λειτουργήσει στο πλαίσιο των Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων.
Εκτός από τα υπάρχοντα μαθήματα γενικής παιδείας, το νέο πρόγραμμα διδασκαλίας θα περιλαμβάνει έξι νέα εργαστηριακά μαθήματα προσανατολιστικού χαρακτήρα, σχετικά με όλους τους επαγγελματικούς Τομείς. Με την προβλεπόμενη επιστημονική καθοδήγηση, την παιδαγωγική επάρκεια και την πολύχρονη εμπειρία τους οι εκπαιδευτικοί μας θα κληθούν να εφαρμόσουν καινοτόμες διδακτικές πρακτικές και να αξιοποιήσουν σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό για την αρτιότερη εκπαίδευση των μαθητών και τη συνολικότερη αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. 
Από τρία τμήματα που λειτουργούσαν, τώρα θα γίνουν 5 με μέγιστο αριθμό τα 22 άτομα ανά τμήμα. Αυτό που αλλάζει ουσιαστικά είναι η εξειδίκευση από την Α τάξη ενώ στη Β & Γ' τάξη θα μπορούν να κάνουν πρακτική άσκηση τόσο στον Δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα.
Στην Α΄ Τάξη του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ εγγράφονται απόφοιτοι Γυμνασίου με βάση το βαθμό του απολυτηρίου τίτλου τους, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους. Οι μαθητές που θα εγγραφούν φέτος θα έχουν προτεραιότητα εγγραφής στη Β΄ Τάξη του Πρότυπου ΕΠΑΛ σε Τομείς που θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση για το σχολικό έτος 2023-24.
Το σχολικό έτος 2022-23 η Β’ και η Γ’ τάξη θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το ισχύον συμβατικό πρόγραμμα σπουδών για τους ακόλουθους τομείς και ειδικότητες:
  • Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας με τις Ειδικότητες
  • Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
  • Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού
  • Τομέας Γραφικών Τεχνών με τις Ειδικότητες
  • Γραφικών Τεχνών
  • Σχεδιασμού – Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων
  • Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού με τις Ειδικότητες
  • Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών
  • Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων.
Όλοι οι μαθητές δικαιούνται δωρεάν μεταφορά προς και από το σχολείο.
Οι αιτήσεις εγγραφής για όλους ξεκίνησαν και μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά ως τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59 μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ ή μέσω της διαδικτυακής πύλης ΕΔΩ συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από τον ιστότοπο του σχολείου στην διεύθυνση ΕΔΩ.