ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ στα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής ΕΠΑΛ 2022

 

Όποιος υποψήφιος/α (ΜΑΘΗΤΗΣ ή ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ) επέλεξε την προτίμηση 16 ή  17. Α) 8 ,  πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώσει και την παρούσα Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση, που αφορά μόνο

- το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου,

- το Τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας,

- το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων

 

Επίλεξε μία από τις δύο παρακάτω προτιμήσεις (16 ή  17. Α) 8)

16. ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ/Α ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ 3 ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ & ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Άρα θα εξεταστώ ΜΟΝΟ στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και στα 2 μουσικά μαθήματα Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία & Μουσική Αντίληψη και Γνώση.

 

17. Α) 8. ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ/Α ΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΚΑΙ  ΓΙΑ ΤΑ  3 ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ & ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

 

 

Με την ειδική διαδικασία εισαγωγής στα 3 Μουσικά Τμήματα, πέρα από τη συμμετοχή μου στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ στο μάθημα «Νεα Ελληνικά», θα εξεταστώ και στα 2 μουσικά μαθήματα «Μουσική Εκτέλεση και Ερµηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση».

1. Το μάθημα  Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία περιλαμβάνει την εξέταση κομματιών είδους  α) Λόγιας Δυτικής Μουσικής παράδοσης,  β) Τζαζ  ή άλλης σύγχρονης μουσικής έκφρασης, γ) Παραδοσιακής, λαϊκής μουσικής παράδοσης ή βυζαντινής μουσικής.

Ο υποψήφιος επιλέγει να εξεταστεί σε ένα από τα παραπάνω είδη και σε ένα μουσικό όργανο (ως µουσικό όργανο εννοείται και η φωνητική τέχνη) και συγκεκριμένα:

α) από τη Λόγια Δυτική Μουσική παράδοση: δύο συνθέσεις διαφορετικού ύφους και περιόδου, η μία αργής και η άλλη γρήγορης ρυθμικής αγωγής, μέτριας δεξιοτεχνικής και ερμηνευτικής δυσκολίας, με ακρίβεια στην μουσική απόδοση.

β) από την Τζαζ ή άλλη σύγχρονη μουσική έκφραση: δυο συνθέσεις μία αργής και μία γρήγορης ρυθμικής αγωγής από το ρεπερτόριο της Τζαζ, ροκ ή άλλου σύγχρονου μουσικού είδους με συμβατό σύντομο αυτοσχεδιασμό και απόδοση ύφους (στιλ).

γ) από την Βυζαντινή μουσική ή Παραδοσιακή, λαϊκή μουσική παράδοση: δυο κομμάτια επιλεγμένα με γνώμονα τον πρωταγωνιστικό ρόλο του εξεταζόμενου οργάνου ή φωνής, με συμβατό σύντομο αυτοσχεδιασμό (ταξίμι). Στη φωνητική εξέταση δεν προβλέπεται αυτοσχεδιασμός.

Η ανωτέρω εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί  2΄ με 6΄ λεπτά. Κάθε υποψήφιος εξετάζεται σε ένα από τα δύο κομμάτια/συνθέσεις, την επιλογή του οποίου αποφασίζει η εξεταστική επιτροπή.  Αν ο υποψήφιος έχει επιλέξει έργα μεγαλύτερης διάρκειας, η επιτροπή έχει δικαίωμα να διακόψει τον υποψήφιο στον χρόνο που έχει καθοριστεί. Οι υποψήφιοι πρέπει να φέρουν μαζί τους το όργανο που έχουν επιλέξει, με εξαίρεση το πιάνο από τα πληκτροφόρα και τα ντραμς και τύμπανα συμφωνικής ορχήστρας από τα κρουστά, τα οποία θα βρίσκονται σε κάθε εξεταστικό κέντρο όπου απαιτείται. Οι υποψήφιοι δίνουν τις εξετάσεις χωρίς να υπάρχει οπτική επαφή από και με την εξεταστική επιτροπή (πίσω από κουρτίνα ή παραβάν) συνοδευόμενοι από επιτηρητή.

 

2. Το μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» περιλαμβάνει την εξέταση του αντικειμένου της Μουσικής Αντίληψης και του αντικειμένου της Μουσικής Γνώσης. Η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης διάρκειας 30’ λεπτών και η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης διάρκειας 2 ωρών αξιολογούν το επίπεδο θεωρητικών και ακουστικών μουσικών γνώσεων.

 

Για το μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» οι προτιμήσεις μου είναι οι παρακάτω:

 

i) Επιλέγω την εξέταση κομματιών σε ένα από τα παρακάτω είδη μουσικής (επίλεξε με Χ μία επιλογή στο κενό κουτάκι)

1

Λόγιας Δυτικής Μουσικής παράδοσης

 

2

Τζαζ ή άλλης σύγχρονης μουσικής έκφρασης

 

3

Βυζαντινής μουσικής ή Παραδοσιακής, λαϊκής μουσικής παράδοσης

 

 

ii) Επιλέγω φωνή ή όργανο. (Θα συμπληρώσεις είτε το κουτάκι 4 είτε το κουτάκι 5.)

Στο κουτάκι 4 γράφεις τον κωδικό είτε της φωνής είτε κάποιου οργάνου, από τον κατάλογο μουσικών οργάνων. Αλλιώς, αν δεν βρίσκεις το όργανο που θέλεις να επιλέξεις, τότε στο κουτάκι 5 γράφεις  χειρόγραφα την επιλογή σου.

4

Όργανο ή  Φωνή  (γράφεις έναν κωδικό)

 

5

Άλλο Όργανο (γράφεις την ονομασία του οργάνου)

 

 

Για το μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» δεν χρειάζεται να δηλώσω κάποια προτίμηση, δεδομένου ότι η εξέταση είναι κοινή για όλους τους υποψηφίους.

 

Βαθμός απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

(Συμπληρώντεται ο βαθμός του Απολυτηρίου ΕΠΑΛ (ή Πτυχίου ΤΕΕ Β΄κύκλου ή αντίστοιχος τίτλου δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης ΜΟΝΟ από Αποφοίτους)

 

 

Οι επιλογές μου στους παραπάνω πίνακες είναι οριστικές και δεσμευτικές, για την εισαγωγή μου στα 3 Μουσικά Τμήματα των Πανεπιστημίων Ιονίου, Μακεδονίας και Ιωαννίνων.

 

ΕΛΑΒΑ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ  ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗ

Ο/Η ΔΗΛΩΝ/ΔΗΛΟΥΣΑ………..……………… Ο/Η  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ/ΡΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ………….… ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ:………...

(υπογραφή)                                                             (υπογραφή - σφραγίδα)