Κολυμβητήρια & προετοιμασία υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών & ΣΕΦΑΑ

 

Ανοίγουν τα κολυμβητήρια για την προετοιμασία των υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών και των ΣΕΦΑΑ ( Υ.Α.Δ1α/Γ.Π.οικ. 9769 /586/13.2.2021)

Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.9147/ 10.2.2021 κοινής υπουργικής απόφασης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00» (Β’ 534).

      Σε όλα τα επίπεδα επιδημιολογικής επιβάρυνσης του σημείου 20 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1 προστίθενται η δυνατότητα προπονήσεων χωρίς παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ανδρών της Football league, καθώς και λειτουργίας και χρήσης των κολυμβητηρίων επιπροσθέτως για αθλητές σωματείων και υποψηφίους των Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών και το εν λόγω σημείο αντικαθίσταται ως εξής:

Βάσει της πρόσφατης απόφασης της κυβέρνησης (ΦΕΚ 648/20-2-2021), θα μπορούν να χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο οι:
1. Αθλητές/τριες σωματείων
2. Υποψήφιοι/ες ΣΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών
3.  Θεραπευόμενοι/ες για θεραπευτική άσκησης, καθώς και οι συνοδοί τους.
Για τη χρήση αυτή ισχύουν προϋποθέσεις και περιορισμοί.
 

Συγκεκριμένα:

Α. Για την είσοδο στο Κολυμβητήριο     

  1. Αθλητές/τριες Σωματείων θα πρέπει να προσκομίζουν:

α. Βεβαίωση του Σωματείου που να αναγράφει: Ονοματεπώνυμο Αθλητή –Αριθμό Δελτίου Αθλητή – Ημέρες και ώρες προπόνησης – Τόπο προπόνησης.

β. Φωτοτυπία δελτίου αθλητή  από την αντίστοιχη Ομοσπονδία              .

γ. Χρήση των Κολυμβητηρίων για τους Αθλητές/τρίες  των αγωνιστικών τμημάτων των σωματείων ηλικίας 15 ετών και άνω (γεν. 2006 κ μεγαλύτεροι).

Τα αποδυτήρια και τα ντους θα είναι κλειστά και οι αθλητές/τριες θα αλλάζουν ρούχα με αποστάσεις τουλάχιστον 2 μ. κατά προτίμηση σε στεγασμένο χώρο, με καρέκλες οι οποίες θα καθαρίζονται τακτικά με βάση της οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Απαραίτητη  προϋπόθεση χρήσης των Κολυμβητήριων είναι η διενέργεια εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου για covid19, από διαπιστευμένα εργαστήρια ή τον ΕΟΔΥ , από αθλητές και αθλούμενους. 

  1. Τα σωματεία θα πρέπει

α) Να ορίσουν έναν υπεύθυνο COVID και να τον γνωστοποιήσουν στην Ομοσπονδία με στοιχεία επικοινωνίας

β) Να προσκομίζουν  μία φορά την εβδομάδα στην εγκατάσταση τα αποτελέσματα των τεστ covid-19 άλλα για τους αθλητές που συμμετέχουν στις προπονήσεις.

γ) Να αποστέλλουν στην ομοσπονδία  τα συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα των τεστ covid-19  των αγωνιστικών τους τμημάτων.

δ) Κάθε εβδομάδα η Ομοσπονδία θα αποστέλλει στην Γ.Γ.Α. στη Δ/νση covid19@gga.gov.gr  το σύνολο των εβδομαδιαίων τεστ όλων των σωματείων με τη μορφή: Αριθμός τεστ, Αριθμός κρουσμάτων.

 Β. Οι υποψήφιοι ΤΕΦΑΑ και  Στρατιωτικών Σχολών θα πρέπει:

α) να προσκομίζουν στην εγκατάσταση αντίγραφο της Αίτησης – Δήλωσης για τη συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2021.

β) να προσκομίζουν στην εγκατάσταση μια φόρα την εβδομάδα αρνητικό αποτέλεσμα από τεστ αντιγόνου για covid 19, από διαπιστευμένα εργαστήρια ή τον ΕΟΔΥ που θα κάνουν σε εβδομαδιαία βάση. 

Γ. Χρήση κολυμβητηρίων για  θεραπευτική άσκηση από θεραπευόμενους/ες καθώς και από τους/τις συνοδούς τους, εφόσον :

α) έχει συνταγογραφηθεί  η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και

β) προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική  περίοδο.