Οδηγός Αίτησης Β’ Κατανομής ΔΩΡΕΑΝ φοιτησης Ελλαδιτών Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή/και το ΤΕΠΑΚ

Οι ημερομηνίες για την υποβολή αίτησης στο  Σύστημα Β Κατανομής θέσεων θα ανακοινωθούν αργότερα  .   Δείτε εδώ τις ανακοινωσεις για τις εισδοχές  στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή/και το ΤΕΠΑΚ Δείτε εδώ τον  Οδηγό χρήσης συστήματος εισδοχής Ελλαδιτών Υποψηφίων για Β κατανομή  δωρεάν φοίτησης  στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή/και το ΤΕΠΑΚ

Αίτηση για ατομικές συνεδρίες Σ.Ε.Π.

Το γραφείο ΣΕΠ θα παραμείνει κλειστό κατά τη διάρκεια των καολκαιρινών διακοπών και θα αρχίσει τη λειτουργεία του ξανά από το Σεπτέμβριο 2022. Συνεχίζονται να γίνονται οι ατήσεις για ατομική συνεδρία μαθητών/τριών Γ΄ Γυμνασίου, Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου ΓΕΛ & ΕΠΑΛ για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.
Καλό καλοκαίρι !!!


Αίτηση για ατομικές συνεδρίες ΣΕΠ 2022
  1. Αίτηση γονέα /κηδεμόνα για ατομικές συνεδρίες Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού : κατεβάστε σε μορφή doc εδώ & σε  pdf εδώ. (Παρακαλώ πολύ μην συμπληρώνετε την αίτηση διαδικτυακά αλλά κατεβάστε την στον υπολογιστή σας. Διαφορετικά όλοι θα μπορούν να βλέπουν την αίτησή σας!!!)
  2. Οδηγίες για τα 3 Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού -Μεταβείτε στην ΑΡΧΙΚΗ ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ & ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να συμπληρώσετε τα τεστ ΣΕΠ: https://e-stadiodromia.eoppep.gr/index.php

1.Για να συνδεθείτε στον παραπάνω ιστότοπο είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να συμφωνήσετε με την χρήση cookies και την πολιτική απορρήτου. Κάτω αριστερά, θα βρείτε μια φόρμα «Πολιτική Cookies» στην οποία πρέπει να επιλέξετε αποδοχή. Αν δε το κάνετε δεν μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό. Αν δεν γίνει αυτό δεν μπορείτε να συνδεθείτε, ούτε να κάνετε τα ΤΕΣΤ ή να πλοηγηθείτε σωστά στον ιστότοπο.

2.Δημιουργία λογαριασμού με το ατομικό σας email & κάνετε Εγγραφή χρήστη εδώ: https://e-stadiodromia.eoppep.gr/index.php/signup

 

3.Επιβεβαίωση της εγγραφής χρήστης στο ατομικό σας mail

 

4.Σύνδεση στην αρχική σελίδα https://e-stadiodromia.eoppep.gr/index.php

 

5.Πηγαίνετε στα Εργαλεία ΣΕΠ εδώ

 

6. Κάνετε τα 3 Τεστ ΣΕΠ ξεκινώντας με το Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων, έπειτα το Τεστ Εργασιακών Αξιών και τέλος το Τεστ Επαγγελματικών Αποφάσεων

 

7.Όταν ολοκληρώνετε το τεστ έχετε τη δυνατότητα να το εκτυπώσετε και να το αποθηκεύσετε είτε σε μορφή pdf, είτε σε μορφή εικόνας (όχι σε μορφή excel). 

 

8.Αποθήκευση των αποτελεσμάτων των 3 Τεστ στον υπολογιστή σας

 

9.H παραπάνω Αίτηση-Δήλωση υπογεγραμμένη από Γονέα/Κηδεμόνα για ατομική συμβουλευτική αποστέλνεται στο protokolo@dide.chan.sch.gr μαζί με τα επισυναπτόμενα αρχεία από τα αποτελέσματα από τα 3 ΤΕΣΤ σε μορφή pdf ή σε μορφή εικόνας ή φωτογραφίας

 

10.Επικοινωνεί τηλεφωνικά η Υπεύθυνη Σ.Ε.Π. για την ημερομηνία της ατομικής συνεδρίας (δια ζώσης ή εξ’ αποστάσεως) ακολουθώντας τον αριθμό πρωτοκόλλου σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης με τα πλήρη αποτελέσματα.


Πριν την Αίτηση για ατομικές συνεδρίες ΣυΕΠ 2022

Για να προγραμματίσετε ένα ατομικό ραντεβού για ατομική συμβουλευτική μαθητών/τριών Α, Β, Γ Λυκείου ΓΕΛ & ΕΠΑΛ & Γ Γυμνασίου, είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας webex ή μέσω skype, χρειάζεται να στείλετε από το προσωπικό σας email την παρακάτω αίτηση γονέα /κηδεμόνα υπογεγραμμένη μαζί με τα 3 Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού τα οποία θα τα ολοκληρώσετε ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

Για τις δια ζώσης συνεδρίες, είναι υποχρεωτική η χρήσης μάσκας.
 

Σε περίπτωση νόσησης του μαθητή/τριας ή των μαθητών/τριών του σχολείου του τμήματος του μαθητή/τριας, τότε θα ισχύουν τα πρωτόκολλα διαχείρισης για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊου σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, δηλαδή δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί η δια ζώσης συνεδρία ενώ υπάρχει η δυνατότητα το ατομικό ραντεβού να γίνει μέσω webex ή  skype.
Παλαιότερες Αίτησεις για ατομικές συνεδρίες ΣυΕΠ 2022 που έγιναν στον τομέα Σ.Ε.Π. του πρώην ΚΕΣΥ Χανίων
 
Σχετικά με τις ήδη υπάρχουσες αιτήσεις για ατομική συμβουλευτική στον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών και μαθητριών των σχολικών μονάδων του Ν.Χανίων που είχαν υποβληθεί στο ΚΕΣΥ Χανίων νυν ΚΕΔΑΣΥ,  ήδη ακολουθείται με σειρά πρωτοκόλλου η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μαθητών/μαθητριών για ατομική συμβουλευτική συνεδρία με την ακόλουθη σειρά:
 
1.Μαθητές/μαθήτριες Γ Λυκείου 
2.Μαθητές/μαθήτριες Β Λυκείου 
3.Μαθητές/μαθήτριες Α Λυκείου 
4.Μαθητές/μαθήτριες Γ Γυμνασίου 
 
Είναι όμως απαραίτητο και προαπαιτούμενο να ακολουθήστε την παραπάνω διαδικασία υποβολής της νέας αίτησης και των 3 ΤΕΣΤ ΣΕΠ.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι η Δομή Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΚΕΣΥ Χανίων έχει μεταφερθεί από τα γραφεία της Αντιπ/κής Ενότητας Χανίων(Πλατεία Ελευθερίας 1) και λειτουργεί στο Γραφείο Σ.Ε.Π. στη Δ.Δ.Ε.Χανίων από 11.3.2022 'όπως ορίζεται και προβλέπεται  με το νέο νόμο Ν. 4823/2021 (ΦΕΚ 136Α/3-8-2021) «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις». και στελεχωθεί από την  Μαρία Καλφάκη. Επίσης, έχουν μεταφερθεί η παρούσα ιστοσελίδα Σ.Ε.Π. καθώς και το Κανάλι Σ.Ε.Π. στο youtube.

 Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.) Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων
 
Υπεύθυνη Σ.Ε.Π.: Καλφάκη Μαρία ΠΕ11 – Φυσικής Αγωγής, εκπαιδευτικός με ειδίκευση στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό
 
Γκερόλα 48Β
Τ.Κ.73132 Χανιά
3ος όροφος γραφείο Γ5
 
  Τηλέφωνο: 2821047160 
e-mail:kesyp@dide.chan.sch.gr